Forum Xamarin.Forms

Announcement:

The Xamarin Forums have officially moved to the new Microsoft Q&A experience. Microsoft Q&A is the home for technical questions and answers at across all products at Microsoft now including Xamarin!

To create new threads and ask questions head over to Microsoft Q&A for .NET and get involved today.

Can no longer start app

JonasRembrattJonasRembratt SEUniversity ✭✭✭

I'm writing a XamForms app and as of today I started seeing a strange new behaviour that I believe springs from XCode/iOS.
I get the same behaviour both on simulator and device but different output:

  1. Start app
  2. Launch screen
  3. App crashes

When debugging on device the App output looks normal except for this line:
MSplcrash_log_writer_init:352: Could not retreive parent process name: Operation not permitted

When I start a debugging session on any simulator I get the same behaviour but these lines instead:

2019-08-07 10:46:22.361135+0200 QuTIP.iOS[13551:79546] [Client] Remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.361409+0200 QuTIP.iOS[13551:79546] [Client] Remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.361416+0200 QuTIP.iOS[13551:79535] [Client] Sending selectors failed with: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.361585+0200 QuTIP.iOS[13551:79535] [Client] Sending selectors failed with: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.361588+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [Client] Synchronous remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.361761+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [NetworkInfo] Descriptors query returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.362254+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [Client] Synchronous remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.362306+0200 QuTIP.iOS[13551:79535] [Client] Remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.362400+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [NetworkInfo] Descriptors query returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.362456+0200 QuTIP.iOS[13551:79546] [Client] Sending selectors failed with: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.363000+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [Client] Synchronous remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.363090+0200 QuTIP.iOS[13551:79546] [Client] Remote object proxy returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.363301+0200 QuTIP.iOS[13551:79221] [NetworkInfo] Descriptors query returned error: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}
2019-08-07 10:46:22.363456+0200 QuTIP.iOS[13551:79535] [Client] Sending selectors failed with: Error Domain=NSCocoaErrorDomain Code=4099 "The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated." UserInfo={NSDebugDescription=The connection to service named com.apple.commcenter.coretelephony.xpc was invalidated.}

MacOS is 10.14.4
XCode is 10.3
VS Mac is 8.2.2

I have tried catching any exception in Main.cs (iOS project) but no luck.

I updated VC Mac a few days ago and the XCode command line tools yesterday. I was able to keep working as normal until today and I had not rebooted the Mac after the updates. I have tried cleaning everything, removing the app from simulator/device and rebooting the Mac after the errors started to happen but no luck.

Anyone else seeing this?

Tagged:

Best Answer

  • JonasRembrattJonasRembratt SEUniversity ✭✭✭
    Accepted Answer

    Found the problem. A bit embarrasing as it turned out to be an unintentional indefinite recursion (stack overflow). Apparently the app then tries to log the problem and that is probably what caaused the lines in the app output.

    Case closed. :-)

Answers

  • MagnusWallonMagnusWallon USMember ✭✭✭

    Have you tried the almost normal procedure after a big update?
    1. Delete the app from the phone
    2. Deleting all bin and obj folder in each project
    3. Restart VS and try again

  • JonasRembrattJonasRembratt SEUniversity ✭✭✭
    edited August 2019

    @MagnusWallon said:
    Have you tried the almost normal procedure after a big update?
    1. Delete the app from the phone
    2. Deleting all bin and obj folder in each project
    3. Restart VS and try again

    Yes

    I also tried with a different app and it did NOT cause this error so it's somehow related to some API use I guess.

  • JonasRembrattJonasRembratt SEUniversity ✭✭✭
    Accepted Answer

    Found the problem. A bit embarrasing as it turned out to be an unintentional indefinite recursion (stack overflow). Apparently the app then tries to log the problem and that is probably what caaused the lines in the app output.

    Case closed. :-)

  • KarlBrehmeKarlBrehme USMember ✭✭
    edited August 2019

    Are you using Hot Reload? I'm with the same problem. But is not a indefinite recursion ?
    But I think it's happening since I'm using it, I commented the line

    #if DEBUG
                HotReloader.Current.Run(this);
    #endif
    

    And the app runned again on iOS device for debugging.

  • JonasRembrattJonasRembratt SEUniversity ✭✭✭

    @KarlBrehme said:
    Are you using Hot Reload? I'm with the same problem. But is not a indefinite recursion ?
    But I think it's happening since I'm using it, I commented the line

    No, I'm not using Hot Reload.

Sign In or Register to comment.