Labels disappear

gaminngaminn CZMember ✭✭
edited September 2016 in Xamarin.Forms

WIth this code run on UWP Windows 10 desktop:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

  <ListView x:Name="DeviceView" ItemTapped="OnItemTapped">
    <ListView.ItemTemplate>
      <DataTemplate>

        <ViewCell>
          <StackLayout BackgroundColor="#eee"
          Orientation="Vertical">
            <StackLayout Orientation="Horizontal">
              <Label Text="{Binding Name}" TextColor="#f35e20" />
              <Label Text="Con" TextColor="#f35e20" />
              <Switch IsToggled="{Binding IsConnected}"/>
              <Label Text="Act" TextColor="#f35e20" />
              <Switch IsToggled="{Binding IsActive}"/>
              <ActivityIndicator Color="Black" IsRunning="{Binding IsWorking}" IsVisible="{Binding IsWorking}" />
            </StackLayout>
          </StackLayout>
        </ViewCell>
      </DataTemplate>

    </ListView.ItemTemplate>
  </ListView>
</ContentPage>

All three labels disappear (but the place is held for them) once IsWorking changes from false to true and ActivityIndicator doesn't run even IsWorking changed from false to true. This can be fixed by e.g. resizing application window - then all three labels are rendered again and ActivityIndicator runs.

It seems that labels disappear only when ActivityIndicator element is present in the code.

How to fix it?

Posts

  • Having the same issue. Any information on this?

  • Jacob9706Jacob9706 USMember
    edited March 2017

    Bump. This is a HUGE issue. A manual resize of the window brings back the labels.

  • VelocityVelocity NZMember ✭✭✭

    This is fixed in XF 2.3.4-pre5.
    Refer to this post.

  • KappsKapps CAMember

    Doesn't seem fixed to me. I'm having the same issue. Just pressing alt or alt+tab is enough to make every single Label in a ListView disappear. Using 2.3.4.224. I think it's related to the screen refreshing rather than the activity indicator? If you hit alt or do something else that requires a refresh, it seems to occur.

    This is a ridiculous bug and I don't know how losing your entire ListView every time you minimize can ever get past QA for a platform that Xamarin claims to support. It renders it completely unusable.

  • UnreachableCodeUnreachableCode USMember ✭✭✭

    An issue for me in Android, using Xamarin Forms 3.2.

Sign In or Register to comment.