Visual Studio 2017 wont display Xamarin Profiler - Spent 5 hours.

I've put 5 hours into trying to get VS to display the Xamarin profiler.

Yes I followed the troubleshooting checklist

https://developer.xamarin.com/guides/cross-platform/profiler/troubleshooting/

I am

  • In debug mode and therefore cant have LLVM
  • I have Enterprise Edition on Visual Studio 2017
  • I have a valid Enterprise Licences - Checked with MSDN support
  • Platform is PC and IOS - Supported

I checked in both the "Analyze" menu and the "Tools" menu for the icon.

I'm an MSDN user and therefore don't have a license. BUT I do see this in the Ide.log

    Xamarin.VisualStudio.Activation.AccountManager|Information|0|VS2017 Enterprise
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Information|0|No license found for iOS
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Information|0|Running license sync for iOS
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Information|0|No license found for Android
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Information|0|Running license sync for Android
    Xamarin.VisualStudio.TastyPackage|Information|0|Hooked up SDB tracing adapter
    Xamarin.VisualStudio.TastyPackage|Information|0|Initialization finished
    Xamarin.VisualStudio.IOS.XamarinIOSPackage|Warning|0|Initializing Xamarin.VisualStudio.IOS.XamarinIOSPackage.
    Xamarin.Inspector|Information|0|Inspector extension loaded
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Error|0|Failed to update Android license: ProtocolError.
    Xamarin.VisualStudio.Activation.ActivationManager|Error|0|Failed to update iOS license: ProtocolError.

But I am able to build and run.

I also can run the profiler with mlpd files that I imported from the Mac.

The problem is I have a Mac Mini with an 8GB limit and when i run Visual Studio, Xamarn Profiler, the system goes to 250% CPU since I assume its thrashing.. I want to use the VS Profiler so i can avoid this.

Please help!!

Tagged:

Posts

Sign In or Register to comment.