xamarin ios remote simulator eror " xcode could not be found "

here is my ios simulator log on window ( location : C:\Users\xxx\AppData\Local\Xamarin\Logs\Xamarin.Simulator) :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Startup:
    arguments: --device=CBE844E7-6D86-47CE-AD1B-C8BA9D27E381 --launchsim=//Users/xxx/Library/Caches/Xamarin/mtbs/builds/App1/f919facf81ec73663854a311f083a090/bin/iPhoneSimulator/Debug/App1.app -argument=-monodevelop-port -argument=55949 -setenv=__XAMARIN_DEBUG_PORT__=55949 -h=hesam -ssh=hesam --launched-by=devenv-14.0 
    version: 1.0.2.9 (0435c3650c7a93c004082f8b44646e28929287ed)
Connection state changed:
    State: Connecting
SSH Connect:
    target: hesam:4231
Using SSH pass phrase
SSH connected
Connection state changed:
    State: Connected
Connection state changed:
    State: CheckingServer
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
Updating server
Creating server directory:
    Path: /Users/hesam/Library/Caches/Xamarin/Simulator
Uploading server:
    Remote Path: /Users/hesam/Library/Caches/Xamarin/Simulator/Xamarin.Simulator.Mac.zip
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 10%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 20%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 30%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 40%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 50%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 60%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 70%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 80%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 90%
Connection state changed:
    State: SettingUpServer
    Progress: 100%
Unzipping server:
    Path: /Users/xxx/Library/Caches/Xamarin/Simulator/Server
Starting server

---------------------------------------------------------------------------------------------

and here is my macOs server simulator log ( location : ~/users/xxx/Library/Logs/xamarin/Simolator.server) :

        ----------------------------------------------------------------------------------------------
        connection made : 
            supplied path : /Users/yyy/Downloads/Xcode.app
            xcode-selected : False 
            Final path : /Users/yyy/Downloads/Xcode.app
        ----------------------------------------------------------------------------------------------

long time ago i am move my xcode package from "/Users/yyy/Downloads/Xcode.app" to "/Users/xxx/Aplications/Xcode.app" but ios simulator try to find xCode here .

i can debug and build xamarin.ios project whit out remote simulator whit no issue .

i am using cycle 9 .

Sign In or Register to comment.