mismatch error between the processor architecture of the project being built "MSIL" and the process

After creating a unit test app in visual studio , I get this error while running the project

"Severity Code Description Project File Line Suppression State
Warning There was a mismatch between the processor architecture of the project being built "MSIL" and the processor architecture of the reference "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\mscorlib.dll", "x86". This mismatch may cause runtime failures. Please consider changing the targeted processor architecture of your project through the Configuration Manager so as to align the processor architectures between your project and references, or take a dependency on references with a processor architecture that matches the targeted processor architecture of your project. UnitTestApp1
"
how can I fix it?

Answers

  • gustaveracostagustaveracosta GBMember ✭✭

    Running into the same issue. Second day lost on this problem, did you manage to resolve this?

  • PoisonIvyPoisonIvy USMember

    No really
    I think I have to change the PC but one of my friends told me that If I install win 10 , it will be fixed
    I don't know if it is the solution or not

  • gustaveracostagustaveracosta GBMember ✭✭

    Not really, I am on windows 10

  • gustaveracostagustaveracosta GBMember ✭✭
    edited September 2016

    I had it working fine, now I cant get away with this error!

  • DaveHuntDaveHunt USMember ✭✭✭✭✭

    Try changing the CPU target of the unit test project to x86 instead of CPU Any.

  • PoisonIvyPoisonIvy USMember

    OH Dear Friends
    I have done all of them
    It was really crazy when I devoted so much time to fix this problem and finally I decided to use my phone as the outgoing device
    and also I asked many times about this problem from Xamarin experts on their website and even I asked from Microsoft Company , but no one really helped me

  • GeetSGeetS USMember ✭✭✭
    edited August 29

    In my case this error started when I had added reference to System.Web.dll for HttpContext. So, I had removed this reference and the app starts building again.

  • AnatoliiBAnatoliiB USUniversity ✭✭

    @PoisonIvy said:
    OH Dear Friends
    I have done all of them
    It was really crazy when I devoted so much time to fix this problem and finally I decided to use my phone as the outgoing device
    and also I asked many times about this problem from Xamarin experts on their website and even I asked from Microsoft Company , but no one really helped me

    this helped me! had to update Profile code in .csproj file to one that has actual DLLs under the appropriate folder.
    https://stackoverflow.com/a/40090106/6095220

Sign In or Register to comment.