Forum Xamarin.iOS

No Xamarin Specific Code will work?! What gives!?

DoveDevicDoveDevic USMember

So I've been working on a project for well over a month now. No problems. Until today when I turned on my Mac and no Xamarin-specific code can be found. I'm talking about the following code:
`using Foundation;
using System.CodeDom.Compiler;
using UIKit;

/some class/ : UIViewController

base.ViewDidLoad ();`
etc... etc... etc...

Nada!

So whats going on????

Best Answer

Answers

  • adamkempadamkemp USInsider, Developer Group Leader mod

    What specifically happens when you try to compile? Did you somehow lose your reference to Xamarin.iOS?

  • DoveDevicDoveDevic USMember

    It compiles fine which is weird

  • adamkempadamkemp USInsider, Developer Group Leader mod

    So then what do you mean when you say it doesn't work?

  • DoveDevicDoveDevic USMember
    edited June 2015

    The Intellisense / AutoComplete does not recognize anything. For example...
    I know the following is supported:
    using UIKit; using Foundation;
    when I type this, the auto complete does not recognize these identifiers and when I try to resolve, it says there isnt anythnig to resolve. So if I were to continue, all "Xamarin-specific code" such as members of the UIKit and Foundation, I will get red text highlighted as Mono cannot detect where/what the members belong to.

    BUT!!!

    If I compile / build the solution, it magically remembers what everything is and compiles and runs on the emulator just fine.

  • DoveDevicDoveDevic USMember

    I restarted numerous times, however when I rewrote the using statements it worked. Thanks!

Sign In or Register to comment.