Forum Visual Studio
We are excited to announce that the Xamarin Forums are moving to the new Microsoft Q&A experience. Q&A is the home for technical questions and answers at across all products at Microsoft now including Xamarin!

We encourage you to head over to Microsoft Q&A for .NET for posting new questions and get involved today.

Upgraded .iOS then Bang!

CaptainXamtasticCaptainXamtastic GBUniversity ✭✭✭

Hi, I upgraded to the latest Xamarin.iOS and lost both iPhone devices and simulators, none show up in the drop-down!

Any ideas? (see logs below)

Also, my previous simulator has disappeared, any idea why?

[06-Oct-2014 18:52:44] Error: Command [ListDevices: CommmandUrl=ListDevices] failed.
[06-Oct-2014 18:52:44] Exception: Exception type: System.ArgumentNullException
Argument cannot be null.
Parameter name: version
  at System.Version..ctor (System.String version) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.DeviceListener.<GetDevices>m__1 (Xamarin.MacDev.IPhoneDevice d) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Linq.Enumerable+<CreateSelectIterator>c__Iterator10`2[Xamarin.MacDev.IPhoneDevice,Mtb.Server.Device].MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Collections.Generic.List`1[Mtb.Server.Device].AddEnumerable (IEnumerable`1 enumerable) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Collections.Generic.List`1[Mtb.Server.Device]..ctor (IEnumerable`1 collection) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Linq.Enumerable.ToList[Device] (IEnumerable`1 source) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.DeviceListener.GetDevices () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.Commands.ListDevices.GetDevices () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.Commands.ListDevices.HandleRequest (ILoggingHelper logger, System.Object commandRequestState) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.BaseCommand.OnRequest (System.Net.HttpListenerContext context, System.Object commandRequestState) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mtb.Server.Listener.OnRequest (System.Object state) [0x00000] in <filename unknown>:0 
[06-Oct-2014 18:52:44] Request handled in 0.626ms

Posts

  • AdamPandaAdamPanda USMember

    Same, this is awful. It seems like a version mismatch but I can't seem to get anything working. Have tried rolling back versions of everything as well and everything just seems to have blown up.

  • BrendanZagaeskiBrendanZagaeski USForum Administrator, Xamarin Team Xamurai
    edited October 2014

    In case any users find this thread first when looking for the latest information no iOS devices appearing in Visual Studio, you can first check the ~/Library/Logs/Xamarin/MonoTouchVS/mtbserver.log file on the Mac build host to look for an error message about an ArgumentNullException from System.Version..ctor (as shown in Anthony's comment). If you see that error, then the latest discussion can be found in the following thread (including some possible workarounds):

    http://forums.xamarin.com/discussion/25636/no-devices-attached-due-to-argumentnullexception-in-system-version-ctor

    If you see an issue where no iOS devices are appearing in Visual Studio, and the mtbserver.log file does not contain an ArgumentNullException from System.Version..ctor, please start a new thread, or report the issue to [email protected] Thanks!

    I'll close this thread for now to help consolidate any new reports of the problem.

This discussion has been closed.