Forum Xamarin.Android

i have tablet with android 4.4.2

emadyounanemadyounan Member ✭✭
edited March 27 in Xamarin.Android

is the xamarin working at all android devices?
i made my app minimum android version is 4.1 api LVL 16
and target android 4.0 api lvl 14
Compile using android version 9.0 I can't make it less coz i'm using some libraries target mono android

it works with my own phone but with the other ones not working when i open it it's go out ?
I got message at the tables unfortunately,publicservices has stopped

Best Answer

  • emadyounanemadyounan ✭✭
    Accepted Answer

    I found the solution I was need to add encoding from project properties

Answers

  • AndyFlisherAndyFlisher GBBeta, University ✭✭✭✭
    edited March 27

    Throw in the exact error message you're getting on deploy / runtime and am sure someone will jump in and translate

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭
    Please can you describe more?
    I tell u what i did to publish the apk?
  • AndyFlisherAndyFlisher GBBeta, University ✭✭✭✭

    Connect the other device up and do a debug build, does it work, any errors? If all works then it's probably related to your release build settings, and try removing the shared mono runtime on the tablet if present (that shouldn't be needed, it comes with the release build)

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭

    in reall i have 2 apps one i'm testing
    the test one I made it work by changing the sdk version to suitable the tablet android version
    but my main app it open the page and suddenly close it with no message error?

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭
    edited March 27

    can u please support I opened the app at android version 7.0 emulator

  • AndyFlisherAndyFlisher GBBeta, University ✭✭✭✭

    There's too many variables here for me to help, so pick one and focus on it - so far you've talked about 2 apps, one phone, one tablet and an emulator.

    So as per my advice above, take one app, do a clean, debug build to the emulator, does it work? If not what is the output in the visual studio console

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭
    edited March 27

    dude I figure where the problem is
    i'm using sql server database to make queries
    I uploaded my db at web hosting and I added that connection string

    SqlConnection cn = new SqlConnection("workstation id=Services.mssql.somee.com;packet size=4096;user id="";pwd="";data source=Services.mssql.somee.com;persist security info=False;initial catalog=Services");

    how to solve this one to work my app with the database ?

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭

    at advanced properties there is http client implementation it's default there is android and managed
    do I have to change any?

  • emadyounanemadyounan Member ✭✭
    Accepted Answer

    I found the solution I was need to add encoding from project properties

  • AndyFlisherAndyFlisher GBBeta, University ✭✭✭✭

    Glad you solved it, always more rewarding when you dig in and work these things out yourself.

Sign In or Register to comment.