XCode 11 update seems to have hosed VS 2019 MAC

shuffshuff Member ✭✭

Since upgrade to XCode 11 a project I made no changes to now gives the following errors:

 Error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation) 

 MT5209: Error: framework not found WatchKit  

 Error MT5201: Native linking failed. Please review the build log and the user flags provided to gcc: -Xlinker -sectcreate -Xlinker __TEXT -Xlinker 
 __entitlements -Xlinker ....

 Error MT5202: Native linking failed. Please review the build log. (MT5202) 

I even tried completely uninstalling VS 2019 for MAC and reinstalling it.

Tagged:

Posts

  • rocketbobrocketbob USMember ✭✭
    edited September 23

    Same here, unable to work today.

    Edit: in the iOS project properties, selected Link All under linker behavior, and that took care of the problem.

  • ChrisHamonsChrisHamons USForum Administrator, Xamarin Team Xamurai

    Apple released the final Xcode 11 to the App Store Friday afternoon (around 4pm CST).

    We will have a final build in the stable channel in a few hours. You can switch to the Xcode 11 Preview channel in Visual Studio for Mac for an older build.

  • GaryCoatesGaryCoates USMember
    edited September 23

    Great I had the same issue but in no rush so will wait for the stable update to be available.

  • System.AshSystem.Ash AUMember ✭✭
    edited October 13

    Is there an update on this?
    As per this thread, https://github.com/xamarin/xamarin-macios/issues/6471, I changed the linker setting for my iOS project to 'Link Framework SDKs Only'. While it fixed the linker error, I now seem to get a runtime error before the app even loads:

    2019-10-13 13:25:56.950 mlaunch[6463:1335273] -[SimDevice registerNotificationHandler:]: unrecognized selector sent to instance 0x7f82c7d2f9a0
    Failed to launch the simulator: NSInvalidArgumentException: -[SimDevice registerNotificationHandler:]: unrecognized selector sent to instance 0x7f82c7d2f9a0
    error MT1008: Failed to launch the simulator: NSInvalidArgumentException: -[SimDevice registerNotificationHandler:]: unrecognized selector sent to instance 0x7f82c7d2f9a0
    

    This issue also appears to be mentioned here: https://forums.xamarin.com/discussion/158092/debugging-ios-is-broken-after-installation-of-xcode-11-beta

    And there is a doc here explaining a workaround for Xcode 11 beta: https://docs.microsoft.com/en-us/xamarin/ios/platform/ios13/troubleshooting/#updating-to-xcode-11-stops-the-simulator-from-launching

    Except I'm NOT on Xcode beta, I'm on stable; Version 11.0 (11A420a).

  • System.AshSystem.Ash AUMember ✭✭

    Upgrading VS Mac and Xamarin.iOS to the latest stable release seems to have fixed it for me.

Sign In or Register to comment.