Visual Studio for Mac 7.8.3.2 doesn't work

requenaxiirequenaxii USMember ✭✭

Hi,

Yesterday late I decided to update my Visual Studio to the latest version, 7.8.3.2 and after the update nothing works. I'm unable to develop with Xamarin since is not installed (for the IDE)... of course, the IDE lies.

Today I restarted everything, I deleted my Visual Studio version and tried with a fresh installation, downloading the installer from the Visual Studio webpage and I get the same result.

I'll attach some information about VS and few screenshots.


Posts

  • JohnHJohnH GBMember ✭✭✭✭✭

    It looks like you are using MonoDevelop, not Visual Studio for Mac, so I would guess something is odd/not quite lined up with your system setup.

  • mattwardmattward GBMember Xamurai

    I would guess some of the main Xamarin extensions have been disabled. I would try closing Visual Studio for Mac and then deleting the addin database directory:

    ~/Library/Caches/VisualStudio/7.0/addin-db-002
    

    Should be addin-db-002 or addin-db-003. Delete both of these.
    Then restart Visual Studio for Mac.

  • requenaxiirequenaxii USMember ✭✭

    @mattward said:
    I would guess some of the main Xamarin extensions have been disabled. I would try closing Visual Studio for Mac and then deleting the addin database directory:

    ~/Library/Caches/VisualStudio/7.0/addin-db-002
    

    Should be addin-db-002 or addin-db-003. Delete both of these.
    Then restart Visual Studio for Mac.

    awesome, thanks @mattward, it worked like a charm!

Sign In or Register to comment.